HELAVALKEAT – Palaututumisen ja elinvoiman joogaretriitti 2024

9.-11.5.2024 – Helatorstaista lauantaihin – Hub Feenix, Raasepori

Olemme luoneet HELAVALKEAT – kevään ja kasvun joogaretriitin juhlistamaan valoa ja vahvistamaan elämänvoimaa- ja iloa! Perinteisesti helatulien eli helavalkeiden äärelle kokoonnuttiin iloitsemaan pitkän talven taittumisesta ja kevään kukoistuksesta. Helajuhlissa poltettiin tulia, soitettiin ja tanssittiin. Olemme luoneet oman joogisen versiomme tästä ikivanhasta yhteisöllisyyttä, luonnon syklejä ja kasvukauden ihmettä kunnioittavasta perinteestä. Viime vuoden upean kokemuksen innoittamana kokoonnumme nyt Helavalkeille toista kertaa!
Retriitin monipuolinen ohjelma sisältää ammattitaidolla ohjattua kundaliinijoogaa, shaktitanssia eli tanssin joogaa, syvärentoutumista gongin värähtelyssä sekä erilaisia meditaatioita, mm. luonnossa tehtävän läsnäolomeditaation. Pääsemme nauttimaan yhteisöllisyydestä ja nuotiotulesta, puhdistumaan ulkosaunan löylyissä sekä herkuttelemaan maistuvalla kasvisruualla. Ohjelma antaa tilaa myös vapaalle olemiselle, palautumiselle ja ulkoilulle. Oppaina ja tilan kannattelijoina toimivat kokeneet joogaopettajat Siri Vedya ja Ari.
HELAVALKEAT -joogaretriitti on tarkoitettu sinulle, joka haluat palauttavaa aikaa itsellesi ja vahvistaa elinvoimaasi joogan, shaktitanssin ja meditaation kautta. Pääset myös juhlistamaan keväisen kasvun aikaa yhdessä muiden samanhenkisten kanssa rennossa ja iloisessa hengessä inspiroivassa Hub Feenixissä. Retriittiin osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta tai osaamista. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi palautumaan ja vahvistamaan elinvoimaasi kanssamme Raaseporin mäntymetsien syliin!
Retriitti alkaa Helatorstaina iltapäivällä ja päättyy lauantaina iltapäivällä. Ehdit kotiin hyvissä ajoin ennen sunnuntaina vietettävää äitienpäivää.

Ohjelmarunko

Helatorstai 9.5.

15:00> Saapuminen omaan tahtiin
16:30 Alkupiiri
17:00 Tasapainottava kundaliinijooga ja pitkä gong-rentoutus
18:30 Illallinen
20:00 Healing circle -mantrameditaatio (nuotiolla sään salliessa)

Perjantai 10.5.

06:00 Kundaliinijoogan aamu-sadhana (vapaaehtoinen)
08:30 Aamupala
10:30 Viiden elementin kävelymeditaatio tai vapaata ulkoilua
12:00 Teetauko
13:00 Lounas ja vapaata olemista
15:30 Voiman tanssi – shaktitanssityöpaja gong-rentoutuksella
18:30 Illallinen
20:00 Sauna ja vapaata olemista

Lauantai 11.5.

06:00 Kundaliinijoogan aamu-sadhana (vapaaehtoinen)
08:30 Aamupala
10:00 Kevätseremonia -shaktitanssityöpaja ja mantrameditaatio
12:30 Teetä & loppupiiri
13:15 Lounas
14:15> Kotiinlähtö omaan tahtiin
Ohjelmarunko on suuntaa antava, ja muutokset mahdollisia.

Hinta ja varaukset

Retriitin kokonaishinta on alkaen 455€ (sis. alv.). Kokonaishinta koostuu:
– Retriittiohjelmasta: 300€ (sis alv.)
– Täysihoidosta Hub Feenixissä (majoitus ja ruuat): alkaen 155€ (sis.alv)
Maksamalla varausmaksun (120€) varmistat paikkasi retriitillä. Varausmaksu vähennetään retriittiohjelman osuudesta ja maksetaan Aquarian Yogan verkkokaupassa https://holvi.com/shop/aquarianyoga/. Loppuosa ohjelman osuudesta maksetaan kuukauden kuluessa ilmoittautumisesta. Halutessasi voit myös maksaa koko retriittiohjelman osuuden (300€) yhdellä kertaa.
Täysihoidon osuus maksetaan suoraan Hub Feenixille huhti-toukokuussa ennen retriittiä. Maksuohjeet lähetetään ilmoittautuneille huhtikuun aikana.
Täysihoito (perushinta 155€/hlö) sisältää:
– Ravitsevat kasvisateriat (2 x aamiainen, 2 x lounas, 2 x päivällinen) ja välipalat (teetä ja pientä naposteltavaa)
– Majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa jaetulla kylpyhuoneella.
Lisämaksusta tarjolla myös:
– perushuone yhdelle hengelle jaetulla kylpyhuoneella: lisämaksu 40€
– yhden tai kahden hengen sviitti omalla wc:llä+suihkulla: lisämaksu 70€ (huomaathan että sviiteissä on parisängyt)
Retriitin hinta sisältää:
– Kaiken ohjelman ja fasilitoinnin (piirit, aamuharjoitukset, joogat, shaktitanssityöpajat, gong-rentoutukset ja meditaatiot)
– Iltanuotion perjantaina (sään salliessa) ja ulkosaunan lauantaina
– Täysihoidon Hub Feenixissä, sisältäen ruokailut ja valintasi mukaisen majoituksen
Peruutusehdot
– Ilmoittautuminen on sitova ja lähtökohtaisesti maksuja ei palauteta.
– Esteen sattuessa retriittipaikan voi luovuttaa toiselle henkilölle sopimalla asiasta järjestäjän kanssa.
– Poikkeuksena peruutus lääkärin­todis­tuk­sella, jolloin pidätämme varausmaksun 120€ kattamaan jo syntyneitä järjestelykustannuksia. Lääkärintodistus tulee esittää peruutuksen yhteydessä.
– Retriitin järjestäjillä on oikeus perua tapahtuma ylivoimaisen esteen sattuessa tai mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty. Tällöin jo maksetut maksut palautetaan täysimääräisesti. Järjestäjä ei korvaa osallistujille muita kuluja (esim. matkaliput).
Huolehdithan tarvittavista vakuutuksista. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjien puolesta.

Hub Feenix

Hub Feenix on sydämellisen pariskunnan Raisan ja Torstenin vuonna 2020 perustama yhteisöllinen retriittikeskus mäntymetsän keskellä Raaseporissa, järven läheisyydessä. Vanhasta parantolasta on rakentunut ainutlaatuisen monipuolinen kohtaamispaikka erilaisille ihmisille, tapahtumille ja taiteelle. Majoitus on yksinkertaista mutta viihtyisää ja ruoka terveellistä, voittopuolisesti vegaanista.
Hub Feenixiin on noin tunnin ajomatka Helsingistä tai Turusta, 8 km Karjaalta Hanko-Hyvinkää -tietä (Valtatie 25) Mustion ja Lohjan suuntaan. Hub Feenixin pihalta löytyy parkkipaikkoja. Julkisilla saavuttaessa Helsingistä tai Turusta pääsee junalla vajaassa tunnissa Karjaan rautatieasemalle, josta kulkee arkipäivisin busseja Meltolaan. Lisätietoa ja kuvia retriittipaikasta: https://www.hubfeenix.fi

Opettajat

Siri Vedya on helsinkiläinen, pitkän linjan kundaliinijoogaopettaja (2008>), shaktitanssiopettaja (2012>) sekä opettajakouluttaja molemmissa lajeissa. Hän on opiskellut joogaa, tanssia, eri viisaustraditioita, ihmisen energeettistä anatomiaa, meditaatiota, parantamista, energiahoitoa, kanavointia, henkistä numerologiaa ja tanssi-liiketerapiaa useiden eri kansainvälisten huippuopettajien johdolla. Oppilaat kuvaavat Siri Vedyan opetustyyliä lempeäksi, lämminhenkiseksi ja selkeäksi. Lisätietoa Siri Vedyasta facebookissa facebook.com/sirivedyayoga ja instagramissa @sirivedyayoga
Ari Marjamäki, henkiseltä nimeltään Teg Anand Singh, on tamperelainen kundaliinijoogaopettaja, shaktitanssiopettaja ja yin-joogaohjaaja. Lisäksi Ari soittaa gongi-rentoutuksia sekä joogatuntien yhteydessä että erikseen. Ari opettaa säännöllisiä kundaliinijoogan viikkotunteja Tampereen seudulla ja etänä verkossa sekä yksityisiä tilaustunteja yrityksille ja ryhmille ja järjestää erilaisia joogatapahtumia oman Aquarian Yoga -yrityksensä (www.aquarianyoga.fi) nimissä. Seuraa Aria facebookissa facebook.com/AquarianYoga  ja instagramissa @aquarianyoga