Tanssin joogaa – shaktitanssia – mieheltä miehelle

– 5 elementtiä – shaktitanssin työpaja miehille

Aika: perjantai 17.5.2024 klo 18.30-20.30

Paikka: Shen Garden, Finlaysoninkuja 9, kerros 4b, Tampere

Nyt ensimmäistä kertaa koskaan ja missään on tarjolla shaktitanssia vain miehille miehen ohjaamana. Työpajan ohjaa Ari Marjamäki, joka on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa suomalainen shaktitanssin opettajakoulutuksen suorittanut mies ja ainoa shaktitanssin miesopettaja Pohjolan ja Baltian alueella.

Shaktitanssi on voimakas joogaharjoitus – tanssin joogaa – jossa tanssia ja vapaata liikettä käytetään joogaharjoituksen osana. Kokonaisuudessa yhdistyy meditatiivinen ja energisoiva joogaharjoitus ja vapaa luonnollinen liike. Jos pidät sekä joogasta että vapaasta tanssista, niin tämä harjoitus yhdistää ne saumattomaksi upeaksi kokonaisuudeksi, joka on enemmän kuin osiensa summa. Kundaliinijooga meets Ecstatic Dance!

Shaktitanssi sopii erityisen hyvin myös meille hitaille mutta kankeille miehille, koska se avaa kehoa monipuolisesti ja laittaa energiat virtaamaan lempeän voimallisesti. Harjoituksen vaikutuksia on vaikea kuvailla sanallisesti. Useimmiten olo jälkeenpäin on autuas ja rento, kuin parhaan saunaillan jälkeen ja se pitää vaan yksinkertaisesti itse kokea ja tuntea. Itselleni shaktitanssi on muodostunut ensimmäisestä kerrasta lähtien lempiharjoitukseksi oman päivittäisen kundaliinijoogaharjoituksen ohella ja nyt haluan jakaa tämän harjoituksen myös helposti kaikkien muiden miesten saataville.

Jos et ole koskaan joogannut tai tanssinut, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan edes kerran elämässäsi tätä upean vapauttavaa ja voimaannuttavaa harjoitusta. Mitään etukäteistietoa tai taitoa et tarvitse vaan sinut ohjataan läpi harjoituksen lempeän varmalla otteella ja voit vain nauttia harjoituksen vaikutuksista! Jos tanssi tuntuu itselle ajatuksena vieraalta, niin älä siitä huolehdi tai pelästy. Harjoituksessa ei tarvitse osata mitään erityisiä tanssiaskeleita tai koreografioita, vaan pelkästään oman kehon luonnollinen ja vapaa liike on tavoitteena ja siihen on yleensä harvinaisen helppo liukua ikäänkuin itsestään alun kehoa avaavien ja energisoivien harjoitusten jälkeen. Se on joka kerta yhtä taianomaista, kokeile vaikka itse!

Harjoitus koostuu kahdeksasta vaiheesta

– alkuvirittäytyminen

– koko kehoa monipuolisesti avaavat joogavenytykset

– energisoivat seisomaharjoitukset

– vapaa kehon liike ja tanssi

– syvärentoutus gongin voimakkaassa äänivärähtelyssä

– harmonisoiva liikemeditaatio

– hiljainen meditaatio

– harjoituksen ja tilan sulkeminen

Tässä työpajassa keskitytään viiteen elementtiin – maa, vesi, tuli, ilma ja eetteri (tila, avaruus), josta kaikki näkyvä ja manifestoitunut todellisuutemme sekä myös oma kehomme koostuu joogafilosofian ja ayurvedan mukaan. Tutkimme sekä joogaharjoituksen asanoiden että vapaan liikkeen keinoin miten näitä viittä elementtiä voi ilmentää, vahvistaa ja tasapainottaa omassa kehossa. Silloin kun nämä viisi elementtiä ovat tasapainossa ihmisen kehossa ja olemuksessa, voimme elää tasapainoista ja tervettä elämää luonnollisessa harmoniassa ympäristömme ja vuodenaikojen kanssa.

Energiavaihdon ennakkohinta on vain 33€/mies 5.5 asti, jonka jälkeen normaalihinta 44€/mies niin pitkään kuin paikkoja riittää. Varaa paikkasi verkkokaupasta https://holvi.com/shop/aquarianyoga/ tai maksa vastaava summa liikuntaetuuksilla (Edenred, ePassi, Smartum) käyttöpaikalle “Aquarian Yoga” ja lähetä kuitti maksusta sähköpostilla info@aquarianyoga.fi

Huomaathan, että ilmoittautumisesi on sitova. Jos joudut perumaan osallistumisesi sairauden tai muun syyn vuoksi maksua ei palauteta, mutta voit halutessasi luovuttaa paikkasi eteenpäin tai käyttää maksamasi summan muihin Aquarian Yogan tapahtumiin.

Ari Marjamäki, henkiseltä nimeltään Teg Anand Singh, on tamperelainen kokenut kundaliinijoogaopettaja, tuore shaktitanssiopettaja ja yin-joogaohjaaja. Lisäksi Ari soittaa gongi-rentoutuksia sekä joogatuntien yhteydessä että erikseen. Ari opettaa säännöllisiä kundaliinijoogan viikkotunteja Tampereen seudulla ja etänä verkossa sekä yksityisiä tilaustunteja yrityksille ja ryhmille ja järjestää erilaisia joogatapahtumia oman Aquarian Yoga -yrityksensä (www.aquarianyoga.fi) nimissä. Seuraa Aria facebookissa facebook.com/AquarianYoga ja instagramissa @aquarianyoga